venerdì 8 febbraio 2013

City Magazine / Finland


Paras hengissä oleva taiteilija

Lontooseen päätynyt venäläislähtöinen pop-taiteilija Rinat Shingareev on ladattu täyteen itsetuntoa. Herran blogi kulkee otsikon The Best Artist Alive alla.

Miten on Rinat, taidat olla melko itsevarma heppu?

"Olen 100, 200 ja 300 prosenttisen itsevarma. Ymmärrän täysin, että lahjakkuuteni ja potentiaalini voivat muuttaa taidemaailman ja viedä pop-taiteen uudelle tasolle", Shingareev selittää, eikä ironiaa ole luettavissa vastauksesta.

Shingareev aloitti taiteilunsa Venäjällä, jossa opiskeli esteettisiä aloja sisustussuunnittelusta web-suunnitteluun. Samoihin aikoihin hänen ensimmäisiä töitään esiteltiin gallerioissa. Matka jatkui Italiaan, jossa valmistui taidekoulusta erinomaisin arvosanoin.

Shingareevin työt ovat kankaalle tehtyjä öljyväritöitä. Niitä on ollut esillä suurissa kansainvälisissä lehdissä. Italian Maxim nimesi Shingareevin yhdeksi maailman lahjakkaimmista taiteilijoista.

Miten juuri pop-taide valikoitui ilmaisukeinoksesi?

"Kaikki alkoi Italiassa tekemästäni lopputyöstä. Se oli menestys ja inspiroi minut jatkamaan. Ymmärsin, että pop-taiteen avulla voin ilmaista ideoita täysin vapaasti."

Millaista viestiä välität taiteellasi?

"Jokaisella teoksella on viesti ja taiteilijan on hyvä olla tietoinen siitä, että työ saattaa vaikuttaa suurestikin massoihin. Haluan kuvata taiteellani sisäistä maailmaani. Toivottavasti pystyn muuttamaan maailmaa muuttamalla yksittäisten ihmisten sisäistä maailmaa."

"Taiteeni tarkoituksena on kuvata maailmaa tunnettujen hahmojen kautta. Näillä ihmisillä on valtava rooli yhteiskunnan eri sfääreissä ja juuri he tekevät päätöksiä, jotka muuttavat koko maailmaa. Haluan, että ihmiset tekevät suuria tekoja ja siksi kuvaan töissäni kaikista menestyneimpiä ihmisiä, jotka vielä isossa osassa tapauksia ovat itse luoneet maineensa."


Nessun commento:

Posta un commento